SnapCab-alustan ja taksiliikenteen harjoittaminen edellyttää, että sinulla on taksiliikennelupa, taksinkuljettajan ajolupa ja taksiliikenteessä käytettävä ajoneuvo on merkitty luvanvaraiseen käyttöön.

Toimi näin

https://www.snapcab.fi/kuljettajan-ohjeet/

 1. Perusta yritys ja hae taksiliikennelupaa (uudet kuljettajat)

  Jos sinulla ei ole vielä yritystä, Suomi.fi-palvelun yrityksen perustamispolku on loistava työkalu yrityksen perustamiseen. Palvelun avulla voit ottaa selvää, mitä yrittäjäksi aikovan tulee tehdä ja tietää yritystä perustaessaan. Palvelu muodostaa annettujen vastausten perusteella muistilistan hoidettavista asioista.

  Ennen luvan hakemista on suositeltavaa huolehtia, että toimintaa harjoittava yritys tai yhtiö on rekisteröity kaupparekisteriin ja tarvittaviin Verohallinnon rekistereihin. Lisätietoja traficom.fi.

 2. Luo SnapCab tunnukset (kts. video: www.snapcab.fi/kuljettajan-ohjeet/)

  SnabCab-yrittäjyyden aloittamiseen tarvitset nämä neljä viranomaisen määrittelemää dokumenttia:
  – Y-tunnuksen
  – Taksiliikenneluvan
  – Taksinkuljettajaluvan

  Ajoneuvosi on oltava rekisteröity luvanvaraiseen liikenteeseen.
  Lisätietoa näistä löydät parhaiten Traficomin sivuilta.

  Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa SnapCab-hallintasivustolle tarvitset kuvatiedostot näistä dokumenteista.
  Lisäksi tarvitset selkeän kasvokuvan itsestäsi sekä mahdollisuuden sähköiseen tunnistautumiseen.

 3. Valitse Easy- tai Pro -taso ja määrittele asetukset ja kuljettajat

  Valitessasi Easy-tason otat vastaan ainoastaan 02 Taksi -sovelluksessa valmiiksi maksettuja kuljetuksia. Tällöin et tarvitse ajoneuvoon maksupäätettä.

  Valitsemalla Pro-tason laajennat mahdollista asiakaskuntaa myös heihin, jotka luottavat 02 Taksin tarjoamaan kiinteään hintaan, mutta haluavat maksaa kuljetuksen vasta ajoneuvosta.

  Tällöin tarvitset ajoneuvoon mahdollisuuden ottaa vastaan käteis- ja korttimaksuja. Valmiiksi maksetuista kyydeistä asiakas saa kuitin kuljetuksesta näppärästi sähköpostiinsa.

 4. Lataa sovellus puhelimeesi

  Liittymisellä aktivoit omat henkilökohtaiset tunnuksesi SnapCab-kuljettajasovellukseen. Sovellus toimii Android- ja IOS-puhelimissa ja löydät sen omasta sovelluskaupastasi.

  Kirjauduttuasi sovellukseen olet valmis ottamaan vastaan kyytejä valtakunnallisesti, sinun hinnoillasi ja silloin kun sinä haluat.

Kuka voi liittyä kuljettajaksi?

SnapCab-kuljettajaksi voi liittyä henkilö, jolla on voimassa oleva taksinkuljettajalupa.

SnapCab-yrittäjä lähettää sinulle kutsun hallintaliittymästä, ja sinä täytät omat tietosi. Saat tämän jälkeen henkilökohtaiset tunnuksesi ja olet valmis SnapCab-kuljettaja. Kuljettajatunnuksilla voit työskennellä tarvittaessa useille SnapCab-yrittäjille.

Mitä SnapCab maksaa?

SnapCabin hinnoittelu perustuu kuukausiveloitukseen (alk. 19.90 € / kk), joka muodostuu valitsemastasi palvelutasosta ja sopimuksen pituudesta. Palvelu maksetaan hallintaliittymässä verkkopankissa, tai luottokortilla. Kuukausiveloituksen lisäksi perimme 8 % hallintopalkkion SnapCab-alustan kautta välitetyistä kyydeistä. Hallintopalkkioista ja mahdollisista luottokorttiprovisioista muodostuu erittely yrityksen hallintasivulle, josta se maksetaan kuukausittain.

Millä alueella SnapCab toimii?

02 Taksi välittää kuljetuksia kuluttajille valtakunnallisesti. SnapCab-yrittäjänä tai -kuljettajana voit ottaa näitä kuljetuksia vastaan juuri siellä, missä milloinkin olet.

Koska työtä tehdään?

Puhelimessasi olevassa SnapCab-sovelluksessa on toiminto, josta valitset, oletko töissä vai vapaalla. Sinä siis päätät, koska työskentelet.

Millainen ajoneuvo ja millaiset varusteet täytyy olla?

Ajoneuvolta vaadimme, että se on rekisteröity luvanvaraiseen liikennöintiin. Hallintaliittymässä määrittelet ajoneuvosi kuljetuskapasiteetin. Huomaathan kuitenkin, että ajoneuvo ja palvelutasosi vaikuttavat suoraan arvosanoihin, jotka kuluttaja antaa palvelustasi kyydin jälkeen.

Voinko irtisanoa sopimuksen?

Sopimuksen voit päättää halutessasi valitsemasi sopimusajan päättyessä.

Mistä saan tarvittaessa apua?

Saat tarvittaessa apua osoitteesta tuki@snapcab.fi tai numerosta 0100 5011 (0,92 € puhelu + 0,25 € /min)